فنر سیم کشی چیست؟

فنر سیم کشی قیمت

در پروژه های ساختمانی یکی از مراحل اصلی سیم کشی برق ساختمان، عبور دادن سیم و کابل برق از داخل لوله های برقی(لوله های فولادی برق، لوله PVC برق، لوله خرطومی و…) است. که ابتدا باید مسیری برای عبور این سیم و کابل ها فراهم شود و سپس باید تمامی سیم ها و کابل ها از داخل این لوله ها بگذرند و در جای مناسب خود قرار گیرند. حال برای رد کردن سیم و کابل از داخل این لوله ها قطعا شما به وسیله ای نیاز دارید که این کار را به سهولت برای شما انجام دهد، که این ابزار مهم و کاربردی، فنر سیمکشی است و در انواع و مدل های متنوعی در بازار موجود است. فنر سیم کشی به دو نوع فنر سیم کشی دستی و فنر سیم کشی برقی تقسیم میشود. و از آنجایی که انعطاف پذیری بالایی دارند می توانند به سهولت از مسیرهای پیچ و خم دار لوله های برق بگذرند و کار سیم کشی یا وایرینگ را انجام دهند.

عملکرد فنر سیم کشی به چه صورت میباشد؟

یک نوار نازک فلزی را در نظر بگیرید، که در انتهای یک سمت آن گوی پلاستیکی یا فلزی و در انتهای سمت دیگر آن یک قلاب فلزی قرار دارد که این تجهیزات نام برده شده فنر سیم کشی را تشکیل میدهند. کار با این وسیله بدین صورت است که شما باید از سمت گوی، فنر را داخل لوله برق هدایت نمایید که در این صورت بدیهی است که با این کار سمت دیگر فنر سیم کشی که متصل به سر سیم است کشیده شده و سیم مورد نظر را از لوله برق عبور می دهد. البته باید توجه داشته باشید که انجام این کار راحت بنظر نمی رسد و نیاز به یک متخصص برق کار دارد. چرا که هنگام استفاده از فنر سیم کشی باید دقت شود تا فشار وارده به اندازه ای نباشد که فنر شکسته یا خمیده شود. برای آشنایی با فرآیند ساخت فنر کوپلینگ کلیک کنید.

فنر سیم کشی

آشنایی با انواع فنر سیم کشی و کارایی شان

در انتخاب فنر سیم کشی نکته ای که حائز اهمیت است، انعطاف پذیر بودن آن است چرا که کمک می کند در مسیرهای پیچ و خم دارد که از زانوی برق استفاده شده است، فنر بتواند سیم را از این مسیرها عبور دهد. حال فنر سیم کشی به دو نوع زیر تقسیم می شود:

فنر سیم کشی برقی

فنر زن برقی دستگاهی کاربردی است که می تواند جایگزین فنر سیم کشی در ساختمان شود و عملیات سیم کشی ساختمان را در کوتاه ترین زمان ممکن و به آسانی انجام دهد. این محصول به سادگی قابل حمل بوده و عملکردی خیلی ساده و بی دردسر نسبت به نوع دستی دارد. در ساختمان داخلی این دستگاه یک ریسمان قرار گرفته است که سر آن از بخش نازل دستگاه بیرون می آید و می تواند به سر سیمی که قرار است وارد لوله شود نصب شده و با زدن دکمه استارت دستگاه ریسمان به همراه سیمی که به آن وصل شده است داخل لوله هدایت می شود. که این عمل با کمک فشار هوا انجام می شود بدین صورت که در دستگاه فنر زن برقی نوع دستی، پمپ باد یا موتور روی خود دستگاه سوار است و عمل ایجاد فشار هوا را انجام می دهد. برای آشنایی با ساخت و تولید فنر تسمه ای کلیک کنید.

فنر سیم کشی قاب دار

فنر سیم کشی دستی

فنرهای سیم کشی دستی معمولا در انواع مختلفی ساخته می شوند و شما می توانید بسته به ساختمان و نوع سیم کشی یکی از انواع آن را انتخاب نمایید. انواع فنر سیم کشی دستی به شرح زیر می باشد:

۱- فنرسیم کشی فلزی

از قدیمی ترین نوع فنرهای سیم کشی، میتوان به فنر سیم کشی فلزی اشاره نمود، که از جنس فنر صفحه ای آهنی ساخته میشود.

۲- فنر سیم کشی سیم بکسلی با روکش پلاستیکی

این مدل از فنر سیم کشی دارای مغزی سیم بکسل با روکش پلاستیکی است که در برابر کشش، خمیدگی و پارگی مقاومت بسیار بالایی دارد و روکش پلاستیکی آن باعث شده تا به راحتی داخل لوله بتواند حرکت کند.

۳- فنر سیمکشی سیم بکسلی با روکش تمام فلزی

این مدل از فنرسیم کشی دارای مغزی سیم بکسل و روکش تمام فنر است که دارای قابلیت فنریت بسیار بالا و مقاومت بالاتر در برابر کشش و خمیدگی و پارگی دارد.

۴- فنر سیم کشی قابدار

یکی از جدید ترین و حرفه ای ترین نوع فنرهای سیم کشی موجود در بازار می باشد که مزایای بسیار زیادی نسبت به نمونه های قبلی و موجود دارد.

مهمترین مزیت های استفاده از فنر سیم کشی در برق کاری توکار ساختمان چیست؟

این وسیله در انواع (پلاستیک و فلزی)، ضخامت ‌های (۳.۵، ۵ میلی متر) و سطح مقطع (گرد و تخت) در بازار موجود است و شخص برقکار می ‌تواند بر حسب نیاز خود آن را تهیه نماید. این نکته را هم بدانید که سطح بالا رفتن استفاده از هر ابزاری درهر کاری مطمئنا بی دلیل نیست و حتما مزایایی داشته است که به مرور توسط استفاده کنندگان متداول شده است. بنابراین فنرسیم کشی نیز مزیتهایی دارد که باعث محبوبیت آن برای برق کاران شده است. از جمله ی این مزیت ها میتوان به موارد زیراشاره نمود:

باعث افزایش سرعت انجام کار می شود.انعطاف پذیر بودن این ابزار که باعث می شود به آسانی بتوان آن را از زوایای خاصی که به واسطه ی ترکیب شدن لوله ها با زانو برق صورت گرفته، عبور داد.مجددا همین ویژگی منعطف بودن، باعث عدم آسیب به دست برق کار، هنگام کشیدن فنر سیم کشی نیز می شود.از دیگر مزایای مهم این ابزار، سبک بودن و مقاومت آن در برابر زنگ زدگی است؛ که میتوان نتیجه گرفت طول عمر و میزان ماندگاری فنر سیم کشی برق بالا می باشد.برای آشنایی با  کاربرد فنر در صنعت کلیک کنید.

خرید فنر سیم کشی

استفاده از فنر سیم کشی در مراحل برق کاری ساختمان

در ادامه به طور خلاصه به بخش های مختلف عملیات برقکاری یک ساختمان می پردازیم:

۱- تهیه ی نقشه و طرح کلی بر اساس استانداردهای رایج در سیم کشی.

۲- اندازه و خط تراز به منظور تعیین فاصله ی کلیدها و پریزها در سطحی مناسب از دیوار.

۳- کنده کاری قسمت های تعیین شده برای جای گذاری لوله برق ها و قوطی کلید ها با استفاده از ابزار های مخصوص شیار زن چکش برقی هیلتی و … .

۴- قرار دادن قوطی های مناسب برای قرارگیری کلید و پریزها روی دیوار و گچ کاری آن ها.

۵- قرار دادن لوله برق های لازم از نوع ( گالوانیزه، فلزی، پی وی سی و …. ) ( بر اساس نقشه ی اولیه سیم کشی ) درجاهای مخصوص.

۶- استفاده از فنر سیم کشی به منظور سهولت اجرا و عبور دادن انواع سیم های برق، آنتن، تلفن و … از درون لوله ها.

۷- تقسیم بندی سیم ها و وصل نمودن آن ها به کلید و پریز به منظور تامین روشنایی و امکانات لازم در هر یک از بخش های یک ساختمان.

مقالات مرتبط
بررسی انواع فنر کتاب
نخ نسوز چیست؟
نظر شما

4 پاسخ

  1. سلام و درود فراوان. میخواستم بدونم تولید فنرهای سیم کشی ذکر شده در مطلب بالا رو هم دارید؟

    1. تمام مطلب سایت آسیا فنر را متخصصین ما با تجربه ای که در صنعت فنر سازی کسب کردن مکتوب و خدمت شما عزیزان ارائه میکنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *