قطعات صنعتی و نقش آن‌ها در انواع صنایع

قطعات صنعتی و نقش آن‌ها در انواع صنایع

در عصر حاضر استفاده از دستگاه‌ها و ماشین آلات صنعتی، به طور گسترده در جای جای دنیا دیده می‌شود. لذا برای ساخت این ماشین آلات نیاز به قطعات صنعتی است. پس تمامی پیشرفت بشر در عرصه‌ی تکنولوژی و صنعت را باید مدیون قطعات صنعتی باشیم.

به همین دلیل استفاده از قطعات صنعتی در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها، رشد بسیار زیادی داشته‌اند. بنابراین امروزه یکی از بخش‌های مهم صنعتی، ساخت قطعات صنعتی و فلزی است. در ادامه می‌پردازیم به اینکه قطعات صنعتی چگونه و با چه روش‌هایی تولید و ساخته می‌شوند.

انواع روش‌های تولید و ساخت قطعات صنعتی

در هر کار و تولیدی، نیاز به مهارت و تجربه بالا است. این تولیدات باید از مقاومت و استحکام بالا در برابر عوامل محیطی مانند: گرد و غبار، سایش و تغییر شکل برخوردار باشند و تولید آن‌ها طبق اصول و استانداردهای لازم انجام پذیرند.

در همین راستا از دستگاه‌های مختلفی برای ساخت قطعات صنعتی استفاده می‌شود که در زیر به شرح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم. برای شناخت و کسب اطلاع درباره قطعات صنعتی فلزی کلیک کنید.

 

تولید و ساخت قطعات صنعتی

رایج‌ترین روش‌های تولید و ساخت قطعات صنعتی

برای ساخت این قطعات، روش‌های مختلفی بر اساس متریال اولیه به کار رفته و قطعه نهایی در نظر گرفته می‌شود. زیرا محصولات صنعتی را از فلزات و آلیاژهای مختلفی چون: آلومینیوم، برنج، مس، طلا، آهن، نیکل، نقره، قلع، تیتانیوم و گریدهای مختلف فلزات دیگر می‌سازند.

روش‌های معمول ساخت قطعات صنعتی شامل: روش ریخته گری، خم‌کاری، فورجینگ، اکستروژن، روش مکانیکی و جوشکاری است.

روش ریخته گری قطعات صنعتی

از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین روش‌ها به شمار می‌رود. در این روش ابتدا فلزات را ذوب نموده و آن‌ها را در داخل قالب‌های مشخص و از پیش ساخته شده می‌ریزند. پس از خنک شدن، فلز مایع در داخل قالب‌ها جا افتاده و شکل مناسب را به خود می‌گیرد.

روش خم‌کاری قطعات صنعتی

به کمک این روش می‌توان ورق‌های فلزی را به صورت زاویه‌دار در آورد، که این امر به کمک پرس و قالب‌های فرم‌دهی شده صورت می‌گیرد. این زوایا می‌توانند با اندازه‌های مختلف به شکل‌گیری و فرمینگ متنوع ورق‌ها نیز کمک کنند.

روش فورجینگ قطعات صنعتی

از راه‌های بسیار قدیمی در ساخت قطعات محسوب می‌شود. آهنگران از دهه‌های گذشته از این روش بهره می‌بردند. به کمک جرم‌های سنگین متصل به پرس‌های بسیار قوی و ضربه زنی روی قطعات انجام می‌شود.

جرم‌های متصل به پرس می‌توانند فرم مشخصی را به صورت هدفمند در قطعات ایجاد کنند. فورجینگ به دو صورت سرد و دمای معمولی که به آن فورجینگ سرد و به صورت گرم بروی قطعات داغ که به آن فورجینگ گرم می‌گویند، انجام می‌شود. برای شناخت و آشنایی با انواع فنر تسمه‌ای کلیک کنید.

 

ساخت قطعات صنعتی

روش اکستروژن قطعات صنعتی

در این فرآیند، قطعه کار برای گذر از میان یا اطراف یک قالب، تحت فشار نیرو قرار گرفته و پس از آن سطح مقطع قطعه کار، مشابه مقطع مشخص قالب شکل می‌گیرد. در این روش به طور معمول از یک شافت استوانه‌ای توپر به عنوان ماده خام ورودی به قالب استفاده می‌شود.

فرایند اکستروژن نیز در دو نوع سرد و گرم انجام می‌شود. فرآیند سرد آن معمولا برای شکل‌دهی متریال‌های فولادی و فرآیند گرم آن معمولا برای شکل‌دهی متریال‌هایی چون: آلومینیوم، مس و پروفیل‌های سفارشی غیر گرد کاربرد دارد.

روش مکانیکی قطعات صنعتی

در این روش با استفاده از چکش، اکستروژن و روش‌های دستی، به فلزها شکل و طرح می‌دهند. این روش برای ایجاد اشکال پیچیده کاربرد چندانی ندارد.

روش جوشکاری قطعات صنعتی

همانطور که از نامش مشخص است در این روش از عملیات جوشکاری برای تولید قطعات فلزی و اتصال آن‌ها به یکدیگر استفاده می‌کنند. می‌توان از قطعات ساده، قطعات پیچیده را تولید نمود.

 

قطعات صنعتی - آسیا فنر

قالب‌های صنعتی مختلف برای تولید قطعات صنعتی

در کنار روش‌های تولید قطعات صنعتی، از قالب‌های مختلف نیز برای تولید آن‌ها استفاده می‌شود. انواع قالب‌های صنعتی استفاده شده در بخش‌های مختلف عبارتند از: قالب‌های ریخته گری، قالب‌های تزریق پلاستیک، قالب‌های آهنگری و قالب‌های پرس. برای آشنایی با بزرگترین تولید کنندگان فنر در جهان این مقاله را از دست ندهید.

انتخاب روش مناسب برای ساخت قطعات صنعتی

با قطعات صنعتی و انواع روش‌های تولیدی آن‌ها که شامل: ریخته گری، خم‌کاری، فورجینگ، اکستروژن و … آشنا شدید. این را هم بدانید که یکی از تصمیمات مهم، ‌انتخاب روشی مناسب برای ساخت قطعات صنعتی است.

زیرا این انتخاب می‌تواند بر نرخ و کیفیت تولیدات و مقرون به‌صرفه بودن آن‌ها تأثیر بگذارد. نهایتا اصول تولید این قطعات توسط تولید کنندگان صنعتی و پیمانکاران در این حوزه، بر اساس نقشه‌های طراحی شده، متریال به کار رفته و روش‌های مختلف تولید انجام می‌پذیرد.

 

مقالات مرتبط
بررسی انواع فنر کتاب
نخ نسوز چیست؟
نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *